Digitale marketingtrends 2021

In de marketingwereld blijven eigentijdse en onderscheidende trends en technieken verschijnen, hetzij driemaandelijks of jaarlijks.  Wil jij de manier waarop je jouw publiek overtuigt, verbindt met en jouw bedrijf op de markt brengt, veranderen? Dan heb je een efficiënte consultancy nodig om jou het juiste pad te wijzen. Massale sociale bewegingen zullen een geheel nieuw gezicht van consumentengedrag brengen en nieuwe wereldwijde transities in marketing teweegbrengen. De belangrijkste trends op het gebied van digitale marketing in dit tijdperk van innovatie staan hieronder omschreven.

Beïnvloeder en door gebruikers gegenereerde inhoud

Consumenten zijn tegenwoordig meer geïnteresseerd in het vinden van hun eigen bestwil door contact te leggen met influencers en door gebruikers gegenereerde inhoud. Tegenwoordig zijn ze niet zo geïnteresseerd in reguliere media of bedrijfsmarketingstrategieën. De USP van UGC is de authenticiteit en het vertrouwen dat het biedt.

Transformaties van virtuele evenementen:

Virtuele evenementen zijn vrij ongebruikelijk geworden. Online forums worden nu overspoeld met live-evenementen en zelfs Broadcast Productions. Er zijn nu geen geografische of locatie-grenzen. Digitale Marketeers zouden het moeten initiëren met op maat gemaakte virtuele plannen voor een meer intieme en persoonlijke bijeenkomst.

Mobielvriendelijke websites zijn blijvend

Klanten die mobiel internet gebruiken om toegang te krijgen tot hun behoeften, groeien met de dag. Google introduceerde de hoge trend van MOBIELE EERSTE INDEXING, wat betekent dat Google nu vooral prioriteit geeft aan de mobiele versie van een site boven de desktopversie in de ranglijst van zoekmachines. Zorg ervoor dat het ontwerp van jouw website rekening houdt met verschillende schermformaten en dat het niet meer tijd kost om de pagina te laden.

Groeien door Omni Channel Marketing

Om klantgerichte marketingcampagnes uit te voeren, is omni channelmarketing een blijvertje. Het ontwikkelt de aanwezigheid van jouw merk op meerdere offline (zoals evenementen, winkels, callcenters) en online (zoals WhatsApp, sms, e-mail, sociale media, website) kanalen. Ook zorgt het ervoor dat je een naadloze klantervaring promoot.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *