Op welk moment besluit je om je groepenkast te vervangen?

Als je een oude groepenkast hebt dan heb je er misschien over na gedacht om je groepenkast vervangen Flevoland. In de meeste gevallen wordt ervoor gekozen om je stoppenkast of groepenkast te vervangen als een oude woning gemoderniseerd wordt of als er een ingrijpende verbouwing plaatsvindt. Er zijn echter nog meer redenen waarbij het belangrijk kan zijn om je groepenkast te vervangen of uit te laten breiden. Een nieuwe stoppenkast geeft je al snel een goed gevoel. Je meterkast is namelijk het hart van je elektrische installatie binnen je woning. Om deze reden moet je meterkast voldoen aan de eisen van de moderne tijd.

Het juiste moment om je oude meterkast te vervangen

Een groepenkast of stoppenkast uitbreiden of vervangen is sowieso nodig op het moment dat je besluit om een oudere woning te gaan moderniseren. Dit gebeurt vaak automatisch als een van de onderdelen die aangepakt wordt. In de meeste oude huizen is er een stoppenkast en deze zou voldoende bescherming moeten bieden, maar toch is het aan te raden om te kiezen voor een moderne groepenkast met installatieautomaten. Hierdoor wordt de beschikbaarheid, veiligheid en het gebruiksgemak van je installatie verhoogt. Het is vaak nodig om de gehele groepenkast uit te breiden of aan te passen. In de meeste gevallen wordt dan gekozen om de gehele kast te vervangen.

Waarom kies je voor het uitbreiden van je stoppenkast?

Iedere kast moet bestaan uit een hoofdschakelaar en minimaal twee aardlekschakelaars. Daarnaast mogen er maximaal vier eindgroepen zitten achter iedere aardlekschakelaar. Een groepenkast moet dan ook over voldoende groepen beschikken. Dit is met name belangrijk om in de gaten te houden als je besluit om extra stopcontacten in je woning te plaatsen. Ook als je nieuwe apparatuur zoals bijvoorbeeld voor je keuken aanschaft dan wordt er vaak meer vermogen gevraagd van deze apparaten dan de oude apparaten. Hiervoor heb je vaak een aparte groep nodig in je kast.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *