VOORDELEN VAN EEN TECHNISCH ONTWERPBEDRIJF

Om de ontwerp- en engineeringprestaties in het productieproces te bereiken, gebruiken innovatieve organisaties verschillende benaderingen. Sommige bedrijven hebben hun eigen ontwerpers, terwijl andere grote industriële ontwerpbureaus inhuren, terwijl weer andere met kleine, professionele teams werken. Productontwikkeling is een belangrijke stap bij het ontwikkelen van een product.

De productiekosten zouden lager zijn

Hoe meer onderdelen een mechanisme bevat, hoe duurder het is om te vervaardigen. De verlaging van de productiekosten is een van de meest voor de hand liggende en onmiddellijke voordelen van samenwerking met een ontwerp- en engineeringteam, aangezien een ervaren ontwerpteam voor mechanismen 'er geweest is, dat heeft gedaan' en een gemakkelijke oplossing zou kunnen vinden die nog steeds het gewenste resultaat oplevert. 

Het wordt eenvoudiger om jouw artikelen te produceren

Het meest elegante mechanisme is er een die een reeks complexe bewegingen creëert met zo min mogelijk onderdelen. Overtollige onderdelen worden geëlimineerd, wat de productietijd en fabricagekosten verlaagt en tegelijkertijd de maakbaarheid van jouw mechanisme verbetert. Een ontwerp- en engineeringteam moet zich te allen tijde bewust zijn van hoe het product fysiek op de fabrieksvloer zal worden geassembleerd. Aangezien het mechanisme moet worden gecontroleerd wanneer het wordt gemonteerd – zonder de behuizing te sluiten – is het ontwerp van het samenstel net zo kritisch als het ontwerp van het mechanisme.

Je hebt een grotere kans om betere functies voor jouw product te creëren

Wanneer je een ontwerp- en engineeringteam ontmoet, heb je waarschijnlijk maar één doel voor ogen: het product zo snel mogelijk op de markt brengen. Zelfs als je aan het verbeteren van het productontwerp denkt, staat het waarschijnlijk niet bovenaan je prioriteitenlijst; je hebt zoveel tijd geïnvesteerd in dit product dat je het gevoel hebt dat je ontwerp compleet is – en nu wil je er zo veel mogelijk produceren in de kortst mogelijke tijd.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *