Wat is een ondernemer ?

Een ondernemer is een besluitvormer die zelfstandig voor eigen rekening werkt. Hij of zij is nooit onderworpen aan het gezag van een ander. Indien je jouw eigen bedrijf opricht en werkt onder het gezag van iemand die de macht heeft de uitvoering van je werk te controleren, je instructies en bevelen te geven, je tekortkomingen te bestraffen, dan ben je geen ondernemer, maar een werknemer.

Aannemer Groningen is vrij om haar eigen prijzen vast te stellen, haar onderaannemers, leveranciers en klanten te kiezen en haar werk naar eigen goeddunken te organiseren.

De rol van de contractant

De ondernemer neemt beslissingen in het belang van zijn bedrijf en zijn leven. Zijn hoofddoel is winst maken. In zijn streven naar winst neemt de ondernemer verschillende specifieke rollen op zich: hij is communicator, manager, werkgever, schepper, risiconemer, kapitaalverschaffer en man-coördinator.

De ondernemer moet zijn bedrijf zo organiseren en beheren dat de ontwikkeling ervan niet wordt gehinderd door beperkingen of door de sociale behoeften van de omgeving waarin het is gevestigd.

De doelstellingen van een ondernemer?

Het hoofddoel van de ondernemer is winst te maken en de projecten van zijn klanten uit te voeren. Om dit te bereiken, hebben zij de moed en durf om zichzelf te overtreffen, het vermogen om hun eigen energie te mobiliseren, en de visie om vernieuwende ideeën te ontwikkelen.

Tips om ondernemer te worden

Ondernemer zijn is een manier van leven en een gemoedstoestand. Je moet een goede aanpak hebben en rigoureus zijn om dit te doen. De volgende tips kunnen je helpen te slagen:

  • Passie en motivatie moeten de belangrijkste drijfveren van jou of jouw bedrijf zijn;
  • Je moet het karakter hebben om je in te spannen en te werken;
  • Weten hoe je elke eventualiteit die zich kan voordoen te boven komt;
  • Creativiteit en deskundigheid:

In staat om beslissingen te nemen.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *